Dünya Engelliler Spor Kulübü

>Ziyaretçi Sayısı:9760
BAĞIŞ;İBAN: TR88*Hesap No: 964 724*Şube Kod No: 4228Türkiye İş Bankası*Mithatpaşa şubesiTüm engelli bireylerimiz ile, bizim ve onların belirlediği bütün bireysel ve topluluk etkinliklerini gerçekleşti...                devamını oku
Yetkili Görmd Engelliler Spor Bilgi Danışma;(0533)5483747
Telefon Alo Görme Engelliler Yardım Bağış;(0312)4312737
Adres GMK Bulvarı Onur Çarşısı 2.Kat No: 28 Kızılay*ANKARA*Türkiye BAĞIŞ;İBAN: TR88*Hesap No: 964 724*Şube Kod No: 4228Türkiye İş Bankası*Mithatpaşa şubesi
Mail deskengelliler@hotmail.com

Vizyonumuz

                BAĞIŞ;İBAN: TR88*Hesap No: 964 724*Şube Kod No: 4228Türkiye İş Bankası*Mithatpaşa şubesiTüm engelli bireylerimiz ile, bizim ve onların belirlediği bütün bireysel ve topluluk etkinliklerini gerçekleştirmek, Engellilerin sosyal hayata çıkmalarını sağlamak, diğer engellilere umut ve sevinç sağlayıcı düzenlemeler yapmak. Kültürel ve Sportif etkinlikler ile gerek başarımızı taçlandırmak gerekse Türk Engelli Vatandaşlarımıza Tüm Dünya Başarı sıralamalarında Madalyalar almak. Türkiye spor federasyonu ile dünya çapında olimpiyatlara katılmak ve madalyalar almak. Türkiye çapında yüzlerde 1. lik ve Altın madalyalar. Halkın engellilere bakışını değiştimek amacıyla sosyal tanışmalar gerçekleştirmek, engellilerin; engellerine rağmen neler yapabildiklerini sunmak. Engellilere Destek olabilecek Kişi ve Kurumları Bulmak ve Engelli Vatandaşlarımız için kültürel ve sportif aktiviteleri için sponsor ve destek bulmak.
Dünya Engelliler Spor Kulubü olarak, engelli bireylerimizin birçok konuda var olan dertlerini yakından takip ediyor, sorunlarına çözüm bulmaya ve seslerini duyurmaya çalışıyoruz.

Çalışmalarımızda, duyarlı, paylaşımcı, iyiliksever ve yardımsever insanların önemli desteği var.

Dünya Engelliler Spor Kulubü , sayıları her geçen gün artan engelli vatandaşlarımızın kendine güvenen bireyler olarak yaşamı paylaşmaları amacıyla; eğitim, sağlık ve spor alanındaki ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

*GERİ DÖNÜŞÜM VE ÖNEMİ,,

Toplum olarak tüketim alışkanlıklarımızın değişime uğraması sonucu birçok kaynaklarımız günden güne azalmaktadır. Doğada bulabileceğimiz çoğu maddelerin yaşamımız için ne kadar gerekli olduğu gerçeği hepimiz tarafından bilinmekte, değerlendirilebilir özellikte ki atıkları geri dönüştürerek doğal kaynaklarımızdan alacağımız verimi uzun yıllar sağlıklı olarak devam ettirebilir, geleceği daha güzel karşılayabiliriz.
Bu kapsamda geliştirilen formüllerin en etkilisi elbette ki, kullanarak doğaya karıştırdığımız birçok ürünü tür ve özelliklerine göre özel olarak ayrıştırarak biriktirmek suretiyle geri kazanımlarını sağlamaktır. Gerçek anlamıyla planlanarak yapılan bu işlem ciddi anlamda kazançlar sağlayacak, hatta birçok malzemenin üretiminde ikincil hammadde olarak kullanılacaktır.
Günümüzde bu eylemi en iyi gerçekleştiren geri dönüşüm üniteleri, bilinçli ve amacına uygun kullanıldığında uzun vadede mükemmel sonuçlar vermektedir. Son yıllarda bu hareketin hızla büyümesi birçok çevre ekipmanlarının yanında geri dönüşüm ünitelerine yönelik taleplerde sevindirici boyutlara ulaştırmıştır. Günlük yaşantımız içerisinde mesleki, sektörel veya evsel olarak kullandığımız birçok ürünün göze gelir bir şekilde tüketildiği gerçeği, bu oranın daha da artmasıyla birlikte bizleri bir kez daha düşündürmekte, bu konuya daha çok eğilmemiz yönünde ciddi sinyaller vermektedir.
Kazanımını sağlayacağımız he türlü malzemenin sağlıklı bir şekilde toplanabilmesinde geri dönüşüm ünitelerinin yapısal anlamda uygun olarak tasarlanıp, ayrıştırılacak ürünün niteliklerine göre zarar vermeden, dönüşüm kalitesini düşürmeden biriktirebilmek adına dikkat edilmesi gereken hususlar mutlaka göz önüne alınmalıdır. İşte bu noktada bizlerde üretimini üstlendiğimiz birçok ürün gibi geri dönüşüm ünitelerinin imalat aşamasında gösterdiğimiz özenle, ister kalite olsun isterse diğer tamamlayıcı özellikler olsun,  istenilen değer ölçülerini tam anlamıyla üzerinde barından geri dönüşüm ünitelerini hizmete sunabilmiştir.
Bizler için geri dönüşüm sadece anlam olarak kalmamış, işin mutfağını oluşturan temel prensipler titizlikle projelendirilmiş, ürünün sadece şekilden ibaret olmadığı, görevini yerine getirebilmesi yönünde gereken tüm parçalar standardına uygun olarak üretilmiştir. Hem çevre  hem de geri dönüşüme yönelik bu çalışma iyi üretilmiş ekipmanlarla çok daha iyi randıman vererek, elde edilecek geri dönüşüm oranı daha da yükselecektir.

*PROJENİN AMACI,,

Geri dönüşüm sistemi ülkemizde tam anlamı ile Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından kurulmuştur, fakat sistem ülkemizde tam anlamıyla sağlıklı işlememektedir. Dünya Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü olarak bu sistemi sağlıklı, uzun ömürlü ve işleyen bir sistem haline getirmeyi amaçlıyoruz.

*HEDEFLENEN SONUÇLAR,,

Bu proje ile toplum geri dönüşüm bilincini artırmayı ve engellilerimizi hayata bağlamayı, bu güzel insanlarında Ülkemiz için bir şeyler yapabileceğini, Türkiye genelinde başlatacağımız plastik-kâğıt ve metal geri dönüşüm kampanyasını halkımıza duyurmak istiyoruz. Ülke genelinde toplanacak ambalaj atıklarını geri dönüşüm depomuzda biriktirip tekrar kullanılabilir duruma getirilmesini sağlamayı hedefliyoruz. Projemizle tesisimizde engellilerimize istihdam sağlayarak bu güzel insanlara yeni bir iş sahası açmış olacağız. Proje kapsamında toplanan ambalaj atıklarından sağlanacak gelirler ile engellilerimize tekerlekli sandalye, baston, akülü araba, eğitim, meslek edinme kursları, gezi, tatil ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyoruz.

*PROJEDE ÖNGÖRÜLEN ÇIKTILAR,,
· Engellilerimize yeni iş imkânları verilecek.
· Çevre bilinci ve toplumsal bilinci artırılmasına katkı sağlanmış olacak.
· Ülke ekonomisine katkı sağlanmış olacak.
· İlgili sektörlerde hammadde maliyeti düşürülmüş olacak.
· Okullarda yapılacak seminerler ile çevre bilinci çocuk yaşta aşılanmış olacak.

Projenin Uyguluma Stratejisi:

Ülke genelinde toplanılacak atıklar geri dönüşüm depomuzda biriktirilecek. Biriken atıklar geri dönüşüme kazandırılmak üzere lisanslı tesislere gönderilecek. Bu tesislerde engellilerimiz çalışacak ve bir iş sahibi olmuş olacaklar. Elde edilen gelirler ile engellilerimize tekerlekli sandalye, akülü sandalye, baston, gezi tatil gibi imkânlar sunulacak.

Ülke genelinde okullar da verilecek seminerler ile engelli kimdir, engel nedir, geri dönüşüm nedir, geri dönüşümün işleyişi ve gelecekte Ülke ekonomisine nasıl bir katkı sağlayacağı anlatılacak, böylece geri dönüşüm bilinci küçük yaşta topluma kazandırılmış olacaktır.

 

Bizi Bulun

Adres GMK Bulvarı Onur Çarşısı 2.Kat No: 28 Kızılay*ANKARA*Türkiye BAĞIŞ;İBAN: TR88*Hesap No: 964 724*Şube Kod No: 4228Türkiye İş Bankası*Mithatpaşa şubesi